Tänä päivänä

Arkea ADD:n ja ADHD:n kanssa osa 4.

Tie tähän päivään on ollut kivinen ja takkuinen kaikkine aurinkoisine päivineen, jotka ovat saattaneet viedä päivän tai kaks eteenpäin. Pienet ilot arjessa, lasten tuoma ylpeys, lasten kirmailu ulkona, nauravat kasvot, onnistumisen elämykset ja ilo, se että en ehkä olekaan niin huono äiti kuin joskus luulin olevani, positiivisuus, huumori. Luulin joskus, että olen hauska. Nykyisin tiedän, että olen hauska vain nuorimmaisen (pian 4v) mielestä, mutta kestän sen, voin nauraa itseni kanssa ja itselleni. Nuorimmainen on siis ”iltatähti” ja hänelle olen vielä kaikki kaikessa, kun kaksi vanhempaa ovat jo murrosiän kynnyksellä ja äiti on vähän nolo. Minusta se on hauskaa ja saatan joskus oikiasti olla nolo, mutta jostain syystä lasten kavereista se on hauskaa, tai ainaki ne nauraa.

Kaikki kokemukseni vuosien saatossa sai minut innostumaan kehittäjäasiakkaana olosta ja kun sellainen kysely sähköpostiin tuli, että olisinko kiinnostunut niin ehdottomasti! Siellä sain valittaa ja purnata mikä on mennyt pieleen ja myös kertoa, mikä on onnistunut juuri meidän kohdalla. Tykkäsin tosi paljon, kun sai olla mukana jossain ja siitä sai myös kiitosta. Aktiivinen kehittäjäasiakasaika on nyt takana päin, toki vieläkin osallistun tapaamisiin aikataulujen puitteissa, mutta nyt lähellä sydäntä on kokemuspuhujana toimiminen. Itse sain niin paljon voimaa vertaistuesta ja nyt haluaisin jakaa omaa tarinaa ja toivon, että siitä olisi apua jollekin, joka ehkä miettii, että miten arjessa selviää. Tai ehkä saa voimaa jo siitä, että joku muu on käynyt jo asioita läpi ja tietää miltä tuntuu.

Huomasin tuossa yks päivä, että minulla onkin näkemystä ja kokemusta monesta, kun on tosiaan ADD lapsi, ADHD lapsi, ehdin olla useamman vuoden yksinhuoltaja — olemme nykyisin uusioperhe, josta siis tämä nuorimmainen lapsi on yhteinen, toistaiseksi ilman diagnoosia. Olen itse saanut ADHD diagnoosin aikuisiällä ja monenmoista muuta sattumaa on elämässä tullut vastaan, mutta nuo ehkä on ne missä koen olevani jotain tietävinäni tai eihän se tieto, vaan se kokemus.

Tanja

Kirjoitus on neljäs ja viimeinen osa Tanjan kirjoittamasta tekstisarjasta, jossa kerrotaan perhe-elämästä, kun useammalla perheenjäsenellä on ADD tai ADHD.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s