Sattumuksia

Arkea ADD:n ja ADHD:n kanssa osa 3.

Mietin kauppaan lähtöä, menee puoli tuntia enkä ole osannut päättää mennäkö vaiko eikö, kysyn perheeltä lähtiskö joku mukaan ja kukaan ei oikein tiedä, en osaa päättää itsekään… Sitten hoksaan että joo! Vien kierrätykseen kartongit, muovit, lasit ja lehdet. Voin siis hoitaa montaa asiaa samalla kun käyn kaupassa. Alan kerätä kierrätyskamoja kasaan, joku vastustaa ja päätän että en lähe mihinkään! Alan tehdä jotain muuta ja unohan, etten aikonu mennä kauppaan ja alan taas kerätä kierrätyskamoja kasaan. Samalla mietin, miten muuten voisin hyödyntää sitä, että lähden asioille, ehkä voisin huomenna leipoa, joten saan motivaatiota vielä vähän lisää, jotta pääsen liikkeelle. Vihdoin autossa, ajelen menemään ja suunnittelen, miten käyn viemässä kaikki paikoilleen, missä mikäkin kierrätyspiste on, mistä aloitan ja missä järjestyksessä. Seitsemän kiloa painolastia tipahtaa harteilta, kun saan kaiken kierrätystavaran pois kyytistä ja pois mielestä. Kaupan olen kiertänyt mielessäni jo monta kertaa ja lapusta vain luen mitä pitikään ostaa. Jos on kiire, ostan vain sen mitä lapussa lukee. Ja jos ajan kanssa kiertelen, katselen hyllyjen välissä oisko jotain mitä tekis mieli ja samaan aikaan heitän arpaa mielessä onko se jotain mitä oikiasti tarvitaan tai syökö sitä kukaan ja haluttaako sitä oikiasti. Ei haluta eikä tarvita. Kotiin ajelen hyvillä mielin kunnes kotioven avattuani joku sanoo äiti ja olen niin väsynyt ettei mitään järkeä. Raahaudun lähes viimeisillä voimilla keittiöön, puran kassit ja päätän etten enää ikinä mee kauppaan! Kunnes unohdan sen hetken päästä ja alan miettimään seuraavan kerran kauppalistaa…

ADHD ja arki, täynnä sattumuksia, täynnä unohduksia, jonka vuoksi kaikki, jopa roskien vienti pitää kirjoittaa paperille ylös. Pää tekee koko ajan suunnitelmaa missä järjestyksessä mikäkin asia pitää tehdä, että kaikki sujuu todella loogisesti ja hyvässä järjestyksessä niin, että turhaa kävelyä ja pyörimistä ei tapahdu ja varmasti kaikki tulee tehtyä. Pienikin keskeytys voi laittaa kaiken uusiksi ja pää tekee saman työn uudelleen. Toki jos olen ehtinyt jo asian kirjoittaa paperille pieni keskeytys voi aiheuttaa vaan ärtymyksen, mutta asiat saattaa tulla hoidetuksi, riippuen ärtymyksen määrästä ja laadusta.

Tanja

Kirjoitus on kolmas osa Tanjan kirjoittamasta tekstisarjasta, jossa kerrotaan perhe-elämästä, kun useammalla perheenjäsenellä on ADD tai ADHD.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s