ELOnuoret

kirjoittaja on ELOn työntekijä Vili Korhonen

ELOnuoret on vuonna syksyllä 2009 toimintansa aloittanut ryhmä. Ryhmän tapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille erityistä tukea tarvitseville nuorille. Tapaamisiin voi halutessaan ottaa mukaan kaverin tai avustajan. Avustajan mukaan ottaminen on suositeltavaa etenkin, jos ohjauksen tarve on nuorella kokoaikaista. ELOnuoret tarjoaa ryhmässä mukana oleville erityisnuorille mahdollisuuden tavata muita kaltaisiaan ja itsensä ikäisiä erityistä tukea tarvitsevia nuoria sekä mahdollisuuden viettää aikaa keskenään.

Viime perjantaina käynnistyi tälle syksylle ELOnuoret ryhmä ELOkololla. Mukana ohjaajina oli ELOn työntekijöitä sekä fysioterapeutti opiskelijoita. Itse olin viimeksi ollut tämän ryhmän tapaamisissa mukana syksyllä 2015 kun olin harjoittelulla ELOlla.

Tapaamisen aluksi oli alkupiiri jossa käytiin läpi kaikkien nimet. Tämän jälkeen oli välipala ja sen yhteydessä vapaata keskustelua. Tämän jälkeen oli erilaisia leikkejä (hedelmäleikki, tuolileikki ja varjolla leikkiminen). Tämän jälkeen oli vielä kioski josta nuoret saivat ostaa herkkuja ja sen aikana jälleen vapaata keskustelua. Viimeisenä ennen kotiinlähtöä oli vielä loppurentoutuksen aika.

Minun mielestäni syksyn ensimmäinen ELOnuoret tapaaminen sujui oikein hyvin. Nuoret lähtivät oikein hyvin kaikkeen suunniteltuun toimintaan mukaan. Itse viihdyin oikein hyvin ja ajattelinkin että sitten kun minun työni ELOlla päättyvät marraskuussa niin tulisin ihan osallistujana yhtenä nuorista mielelläni ryhmään mukaan (aiemmin tämä ei ole ollut mahdollista, kun ryhmä on mennyt vähän päällekkäin yhden muun harrastukseni kanssa.) Monet paikalla olleista nuorista tunsinkin oikeastaan jo etukäteen yhteisten harrastusten kautta.

Lisätietoja ELOnuorista ja ryhmän tapaamisajat tälle syksylle löytyy ELOn sivuilta: http://erityislastenomaiset.fi/toiminta/rovaniemi/elonuoret/

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s